Parteneriate

Seria ATELIERE DE EDUCAȚIE MUZEALĂ ȘI LITERARĂ Timpul lui Creangă

Joi, 16 martie 2023, începând cu ora 11:00, a avut loc a doua activitate din seria atelierelor de educație muzeală și literară 𝑇𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙 𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑛𝑔𝑎̆. Elevii clasei a IV-a Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi” Trifești au aflat mai multe despre viața și opera lui Ion Creangă, fiind provocați la cunoaștere prin jocuri interactive și dinamice. Cei mici au vizitat Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) cu ajutorul turului virtual disponibil pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro și au explorat universul căsuței din Țicăul ieșean prin examinări detaliate ale obiectelor de patrimoniu din încăperi. De asemenea, micii exploratori literari au reușit să deprindă sensul unor cuvinte specifice scrierilor lui Ion Creangă. Activitatea a fost coordonată de Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală, Simona Alexandru, director adjunct, și Alexandru Vasilică Crețu, prof. învățământ primar.

[mai multe detalii...]

Duminică, 19 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Muzeul „G. Topîrceanu” a avut loc atelierul de educație muzeală și literară 𝑅𝑎𝑝𝑠𝑜𝑑𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑣𝑎𝑟𝑎̆. Elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi” Trifești - Iași au examinat în mod interactiv, cu ajutorul fișelor pedagogice, obiectele de patrimoniu din Muzeul „G. Topîrceanu” putand astfel descoperi pasiunile interesante și diverse ale poetului, precum și sursele de inspirație ale poemelor sale. De asemenea, prin jocuri dinamice și activități pe echipe, copiii au urmarit poemele 𝑅𝑎𝑝𝑠𝑜𝑑𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑣𝑎𝑟𝑎̆, 𝑅𝑎𝑝𝑠𝑜𝑑𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑣𝑎𝑟𝑎̆ și 𝑃𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑣𝑎𝑟𝑎. Activitatea a fost coordonată de Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală, Clementina Țoptea, custode, alături de Simona Alexandru, director adjunct, Andreea-Mihaela Onofrei și Călina Grosu, prof. învățământ primar.

[mai multe detalii...]

Vizită virtuală a Bojdeucii lui Creangă cu elevii claselor a V-a - 9 martie 2023

Organizată în parteneriat cu Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi” Trifești, activitatea online are ca scop valorificarea cunoștințelor prin jocuri interactive. Cu ajutorul turului virtual disponibil pe site-ul MNLR Iași, elevii claselor a V-a vor afla într-un mod dinamic și vizual mai multe despre viața și opera lui Ion Creangă și vor vizita Bojdeuca din Țicăul ieșean în care autorul Amintirilor a locuit o bună perioadă. Aceștia vor explora patrimoniul din încăperile căsuței și vor învăța care este sensul unor termeni precum 𝘰𝘨𝘩𝘦𝘢𝘭, 𝘭𝘢̆𝘪𝘤𝘦𝘳, 𝘱𝘳𝘰𝘴𝘵𝘪𝘳𝘦, 𝘱𝘭𝘰𝘴𝘤𝘢̆. Activitatea este coordonată de Simona Alexandru, director adjunct, Elena Arhip, professor de limba română, și Iunia-Maria Ștefan, educatoare muzeală.

[mai multe detalii...]